Leadax wins ING Circular Business Award!

16/05/2020

De maand September van 2019 was voor Leadax eentje om niet snel te vergeten. Naast de volledige ingebruikname van de nieuwe productiefaciliteit (opening volgt), won Leadax de ING Circulair Ondernemenprijs op Duurzame Dinsdag. Duurzame Dinsdag is een dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen bij beleidsmakers. In totaal hadden 522 bedrijven verspreid door het hele land zich aangemeld voor de Duurzame Dinsdag. Directeur Roeland van Delden nam de prijs namens Leadax in ontvangst. 

De Duurzame Dinsdag dag begon met een netwerkontbijt. Op deze manier konden, op een laagdrempelige manier, de genomineerde bedrijven kennis uitwisselen met een aantal Tweede Kamerleden. Na het ontbijt volgde de duurzame troonrede van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Tot slot vond er een matchmakingsessie plaats, waarin bedrijven aangemoedigd werden te zoeken naar mogelijkheden tot duurzame samenwerking. De matchmakingsessie eindigde met de bekendmaking van de prijswinnaars. 

De doorslag voor het winnen van de prijs was uiteindelijk het oplossen van twee grote problemen. Aan de ene kant het vervangen van het toxische lood op daken en aan de andere kant, door het gebruik van de basisgrondstof, gerecycled plastic van autoruiten en veiligheidsglas. Op deze manier draag wordt er bijgedragen aan een gezondere samenleving door lood uit de directe werk- en leefomgeving van mensen te weren. Tevens wordt de afvalberg van plasticfolie uit veiligheidsglas verkleind. Een afvalberg die op dit moment met één miljard kilo per jaar groeit (!). 

Leadax blijft doorontwikkelen

Bij Leadax zijn we natuurlijk erg enthousiast over deze ontwikkelingen. De ING Circulair Ondernemenprijs is een prestigieuze prijs die wederom aangeeft dat we met ons product de juiste dingen doen. Natuurlijk is dit voor ons een goede manier om bekendheid te creëren over de toxische eigenschappen van lood, met als uiteindelijke doel natuurlijk om lood de wereld uit te helpen.

ING heeft, als sponsor van de circulair ondernemenprijs, onder andere een artikel over Leadax geschreven. Meer informatie over Duurzame Dinsdag vindt u hier.

Circular waterproofing materials for the world of today